Trekhaak monteren

Wil je graag een trekhaak laten monteren, dan ben je bij ons aan het juiste adres! Gaat het om een trekhaak voor je fietsendrager, aanhanger of caravan? Geen probleem, wij kunnen voor praktisch ieder merk een trekhaak leveren en monteren.

Vaste of afneembare trekhaak

De meest voorkomende trekhaak is de vaste trekhaak. Deze is het makkelijkste te monteren en om die reden ook de voordeligste optie. Een fraaiere oplossing is de afneembare trekhaak, waarbij het zichtbare gedeelte afgekoppeld kan worden. Een afneembare trekhaak is bovendien praktischer voor voertuigen met parkeersensoren die niet uitgeschakeld kunnen worden.

7-polig of 13-polig

Wie een trekhaak laat monteren, heeft de keuze uit een 7-polige of 13-polige stekker aansluiting. Een 7-polige stekker aansluiting (ook wel de standaard aansluiting genoemd) wordt gebruikt voor fietsendragers, aanhangwagens en trailers en wordt standaard voorzien van een verplichte mistlampaansluiting. Wanneer je een trekhaak koopt of laat monteren voor de caravan, dan wordt deze standaard uitgerust met een 13-polige stekker. Extra voordeel van deze 13-polige stekker is dat er een paar aansluitingen overblijven die voor 12-volt apparaten gebruikt kunnen worden, zoals bijvoorbeeld de koelkast etc.

Advies & offerte trekhaak

Ben je benieuwd welk type trekhaak het meest geschikt is voor jouw auto of situatie? Neem dan contact met ons op of vraag een geheel vrijblijvende offerte aan.