De bpm-aangifte en het betalen van de BPM aan de Belastingdienst volgt na de keuring bij de RDW (zie stappenplan auto importeren). De bpm-aangifte met de benodigde bijlagen moet verstuurd worden naar:

Belastingdienst
Postbus 2710
6401 DE Heerlen.

De aangifte wordt altijd geaccepteerd door de Belastingdienst, tenzij er overduidelijk een fout in de aangifte staat. Na het versturen van de bpm-aangifte naar de Belastingdienst ontvang je per email een zogenaamd betaalbericht met daarin de betalen bpm zoals ook in de aangifte staat. Na het betalen van de BPM ontvang je van de RDW het kentekenbewijs waarmee je kentekenplaten kunt laten maken.

De Belastingdienst heeft 5 jaar de tijd om de bpm-aangifte te controleren. Als ze het niet eens zijn met de bpm-aangifte kan er een naheffingsaanslag volgen.

Bpm-aangifte verzorgen

Als je de bpm-aangifte aan ons uitbesteedt, profiteer je altijd van onze laagste-bpm-garantie. Wij verzorgen het hele traject voor je en controleren of alles goed gaat. Hierdoor kom je niet voor verrassingen te staan. Door onze jarenlange ervaring zorgen wij voor de beste bpmaangifte. Je kunt een bpm-aangifte aanvragen via onderstaande links.

Bpm-aangifte voor een voertuig vanuit een land binnen Europa >

Bpm-aangifte voor een voertuig vanuit een land buiten Europa >