Taxatie door een erkend taxateur

(Alleen mogelijk i.c.m. All-in pakket)
€ 300,-

Heb je een auto op het oog waarvan je vermoedt dat deze door schade of andere afwijkingen minder waard is geworden? Dan kan het lonend zijn om voor de bpm-aangifte een taxatie uit te laten voeren.

Wat gebeurt er bij een taxatie?

Bij een taxatie wordt de afschrijving op de bpm individueel bepaald door een erkend taxateur. De taxateur inspecteert hierbij het voertuig en legt zijn bevindingen en bewijsstukken vast in een taxatierapport. Dit rapport dient als onderbouwing voor het vastgestelde rest-bpm-bedrag in de bpm-aangifte en wordt ook wel 'bpm-tegenbewijs' genoemd.

Wel of geen taxatie?

Een taxatie kan zinvol zijn wanneer het voertuig minder waard is dan men op basis van de leeftijd en/of kilometerstand zou mogen verwachten. Dit kan het geval zijn bij schade, maar een erkend taxateur kijkt ook naar andere factoren. Denk hierbij aan een hoge kilometerstand, afwijkende kleur of het ontbreken van bepaalde opties. Een taxatie is relatief kostbaar, dus het uitgangspunt moet altijd zijn dat het te behalen bpm-voordeel hoger is dan de kosten voor het taxatierapport.

Persoonlijk advies

Om te bepalen of een taxatie door een erkend taxateur in uw geval interessant kan zijn, adviseren wij u om vooraf contact met ons op te nemen. Onze importspecialisten geven je graag een vrijblijvend advies op maat!

Let op: Het tarief voor het taxatierapport is € 300,- inclusief btw. En alleen mogelijk in combinatie met ons All-in pakket.