Import Dodge Campervan vanuit Canada

Het voertuig van je dromen importeren kan zomaar 'wat voeten in de aarde hebben', en het is onze dankbare taak om het zó te regelen dat de eigenaar er zo min mogelijk omkijken naar heeft maar toch goed op de hoogte is van de gang van zaken.

Een prachtig voorbeeld hiervan is het verhaal van Els van Gessel en Theo Steggink die samen hun Dodge Campervan van Canada naar Nederland lieten halen.

Vooral de, middels telefoon en mail, professionele begeleiding door o.a. het geven van tussentijdse informatie betreffende land- en zeetransport, invoer en keuring procedures etc. en het ingaan op/beantwoorden van vragen gedurende het gehele traject, door Dhr. Dennis Holwerda, verdient een "DIKKE PLUIM".

Dodge Campervan

De klant vertelt

"Door mijn 18-jarig verblijf in Canada ben ik "verliefd" geworden op de in Canada, professionele, fabrieksgebouwde kampeerbussen. Nimmer heeft mij de gedachte hier in Nederland losgelaten om, na mijn 65ste, ooit een dergelijke kampeerbus te kopen en hiermee Europa te verkennen en van de, ook hier, prachtige natuur te genieten. Zo gedacht.. zo gedaan.

In herinnering hebbende, de toentertijd al, zeer overdadige Nederlandse overheidsbemoeienissen betreffende o.a. simpele persoonlijk bezittingen verschepen naar Canada zocht ik een importbedrijf in Nederland om nu de Nederlandse overheidsbemoeienissen van de in Canada aangekochte CamperVan te regelen. Via kennissen, referenties en internetsites heb ik VDS te Zoetermeer (Benthuizen) gevonden en later, na een voorlopige gedetailleerde offerte te hebben ontvangen, verzocht om de shipping transport, import, technische type keuring(en) ter verkrijging van registratie en Nederlands kenteken te regelen.

Vooral de, middels telefoon en mail, professionele begeleiding door o.a. het geven van tussentijdse informatie betreffende land- en zeetransport, invoer en keuring procedures etc. en het ingaan op/beantwoorden van vragen gedurende het gehele traject, door Dhr. Dennis Holwerda, verdient een "DIKKE PLUIM". Echter, door de zeer overdadige Nederlandse overheidsbemoeienissen duurde de persoonlijke handover van de CamperVan vanaf de aankomst op Nederlandse bodem "slechts" 7 weken en een totaal van ruim Euro 7.400,00 aan Nederlandse heffingen (invoer, btw, bpm etc.) op een aankoopprijs van, omgerekend, Euro 17.250,00. Een "domper" op mijn zo geliefde, 13 jaar oude, CamperVan.

Dennis, nogmaals dank en wij wensen jou en collegae van VDS, gezondheid en een voortreffelijke toekomst." Els van Gessel & Theo Steggink