Blog Contact
Oldtimer importeren naar Nederland

Oldtimer importeren naar Nederland

Vanaf € 999 + eventuele kosten voor het transport naar Nederland

Contactformulier

Vraag of opmerking
Mijn gegevens
Dit formulier is beschermd door reCAPTCHA, De Google Privacy Policy en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Een klassieker uit het buitenland. Het klinkt als een droom die wellicht werkelijkheid voor u wordt. Met bijna 25 jaar ervaring met het importeren van auto's uit de hele wereld is VDS Auto Import dé vertrouwde partner van uw oldtimer.

Wij begrijpen dat het een oldtimer of klassieker voor u hoge emotionele waarde heeft die niet uit te drukken is in geld, daarom behandelen wij uw voertuig met de grootst mogelijke zorg. Van transport tot logistiek en keuringen of ombouw werkplaats.

De voordelen van klassieke auto-import

Omdat de Nederlandse overheid de aanschaf en import van objecten met historische waarde stimuleert, zijn er een aantal voordelen waarvan u kunt profiteren als u een klassieke auto importeert.

  1. Klassieke auto's zijn vrijgesteld van bpm.
  2. Klassieke auto's zijn vrijgesteld van invoerrechten.
  3. Klassieke auto's komen in aanmerking voor een laag btw-tarief van 9% in plaats van 21%.
  4. Klassieke auto's ouder dan 40 jaar komen in aanmerking voor een vrijstelling op de motorrijtuigenbelasting (mrb). Voor benzine-auto's met een datum eerste toelating vóór 01-01-1988 en jonger dan 40 jaar geldt een kwarttarief, mits er geen gebruik wordt gemaakt van de openbare weg in de maanden december, januari en februari.
  5. Alle autos met een datum eerste toelating van vóór 1960 zijn vrijgesteld van APK.
😁
Prima en vlot geholpen met de import van onze auto. Duidelijke offerte en vriendelijk in contact.

— Lucienne van Vliet

Vertrouwd en transparant

Heeft u een klassieker of oldtimer gevonden en aangekocht? Dan kunt u deze importeren met alle financiële voordelen. Vraag een vrijblijvende offerte aan via onderstaande knop.

BPM aangifte van klassieke voertuigen

Wanneer u een klassiek voertuig importeert dan bent u vrijgesteld van BPM. Echter dient u wel een BPM aangifte te doen als onderdeel van de procedure om het voertuig op Nederlands kenteken te krijgen. De aangifte verloopt bij klassieke voertuigen vaak anders dan gewone BPM aangifte en moet handmatig gemaakt worden. Bij het importeren van uw klassieke voertuig verzorgen wij de gehele procedure en dienen de aangifte in bij de Belastingdienst en zorgen dat deze gereed is voor de RDW bij de keuring.

Luxe oldtimer kentekenplaten

Wanneer uw voertuig gereed is voor de kentekenplaten bieden wij in dit geval speciale oldtimer kentekenplaten aan. Deze kentekenplaten zijn kenmerkend door hun donkerblauwe kleur en witte opgelegde cijfers en letters en zijn dus anders dan de "gewone" en gele Nederlandse kentekenplaten.

Enkel voertuigen van vóór 1 januari 1978 komen in aanmerking voor deze oldtimer kentekenplaten.

Wanneer wordt er gesproken over een "oldtimer"?

Een auto is een oldtimer wanneer hij 40 jaar of ouder is. In dit geval betaalt u voor voertuigen met benzine-motoren geen wegenbelasting meer. Voor voertuigen die ouder zijn dan 26 jaar, maar jonger dan 40 jaar spreken mensen in sommige van een oldtimer. Voor deze voertuigen betaalt u, in dit geval, minder wegenbelasting.

Jomaro Wijbenga - Importspecialist

Heeft u vragen of wilt u advies op maat?

Jomaro helpt u graag verder!