Duitsland is verreweg het populairste land bij mensen die hun importauto zoeken. Dit komt door een aantal specifieke voordelen.

Voordelen auto import uit Duitsland

  • Duitsland is de grootste automarkt van Europa, dus je hebt er zeer veel keuze.
  • Door het enorme aanbod is de aankoopprijs vaak gunstiger dan in Nederland.
  • Duitsland is relatief dichtbij. Hierdoor blijven de transportkosten voor transport op een oplegger beperkt. Als je het voertuig liever zelf ophaalt, kun je in Duitsland relatief eenvoudig een Duits exportkenteken aanvragen.
  • Duitse auto's verkeren over het algemeen in zeer goede staat.
  • De Duitse apk kan in Nederland worden overgenomen. Het voertuig hoeft dus in Nederland niet opnieuw apk-gekeurd te worden.
  • Als u een auto aanschaft bij een autobedrijf (met brug), dan kunt u via de DEKRA of TÜV een aankoopkeuring laten uitvoeren.

Waar op letten bij auto import uit Duitsland?

  • Duitse autohandelaren zijn over het algemeen redelijk stug als het gaat om het onderhandelen. De vraagprijs is in veel gevallen ook de verkoopprijs.
  • Als je een auto voor uw bedrijf aankoopt, dan is het mogelijk dat de Duitse partij je vraagt om de btw als borg te voldoen. Je krijgt deze dan weer terug als de auto op Nederlands kenteken is gezet. Dit is omdat de Duitse ondernemer verantwoordelijk is voor de btw totdat het voertuig een registratie binnen de EER heeft verkregen.
  • Ook in het buitenland zijn er voldoende mogelijkheden om de opgegeven kilometerstand te controleren. Wij gaan hier uitgebreid op in in ons blog-artikel '5 Belangrijke tips voor het controleren van de kilometerstand in het buitenland'.
  • Heeft een voertuig in het verleden schade gehad? Dan is de verkopende partij wettelijk verplicht om dit aan u te melden. Als hij dit niet doet, is er sprake van een misdrijf.

Hoe werkt importeren uit Duitsland?

Ben je op zoek naar een auto in Duitsland? Dan kun je zich online het beste oriënteren via een autozoekmachine zoals mobile.de of www.autoscout24.de. Zodra je eenmaal een auto hebt gevonden, is het zaak om te berekenen of het zinvol is om tot de import over te gaan. Houd hier in ieder geval rekening met de transportkosten, het te betalen rest-bpm-bedrag en de keuringskosten. Stappenplan importeren vanuit Europa

Wat kost importeren uit Duitsland?

De bpm kunnen wij vooraf gratis voor je berekenen. Voor de keuring en volledige afhandeling van het Nederlands kenteken, kun je kiezen voor ons all-in-import-pakket. Als wij ook het transport mogen verzorgen, kunt je bij ons een vrijblijvende import-offerte aanvragen.