Bij VDS komen vaak leuke opdrachten voorbij. Maar sommige projecten zijn wel erg bijzonder! Hieronder lees je hoe we een liefhebber hebben geholpen bij het importeren van de voormalig auto van de, op 10 januari 2016 overleden, wereldberoemde muzikant David Bowie.

Zwitserland

Het gaat hierbij om een Volvo 262C Bertone Coupe, welke op 22 juni 1981 is geregistreerd op naam van de invloedrijke rockster. Onze relatie, voor wie we deze auto importeerde, kocht de Volvo op een veiling in Zwitserland. Vervolgens schakelde hij VDS Auto Import in voor het gehele importproces. Na alle informatie over het importtraject te hebben besproken, hebben we een offerte op maat verstuurd. En na akkoord konden we aan de slag!

Transport naar Nederland

De eerste stap was om de auto naar de Zwitserse grens te vervoeren. Dit werd verzorgd door Qlog-transport, in een gesloten vrachtwagen. Bij de Zwitserse grens werd de auto voor export verklaard. De volgende dag was de Nederlandse douane aan de beurt, waar de inklaringspapieren in orde zijn gemaakt. Hierna namen we de auto in, op ons terrein aan de Heerewegh in Benthuizen.

Rijklaar maken

In onze eigen werkplaats hebben we lichte werkzaamheden verricht om de auto rijklaar te maken volgens Europese wetgeving. We schakelden A.S.K. Autostyling in om de auto, na een uitvoerige poetsbeurt, weer in nieuwstaat te kunnen afleveren. Omdat de auto een oldtimer is, moet de auto fysiek bij de RDW gekeurd worden. Onze partner Exclusive Car Transport Renamo verzorgde het gesloten transport naar de RDW en vervolgens naar de klant.

Na de RDW-keuring hebben we het laatste papierwerk in orde gemaakt. De kentekenplaten ontvingen we even later en zo kan deze bijzondere Volvo ook daadwerkelijk de weg op.

Een succesvol proces door de soepele samenwerking tussen de VDS en alle betrokken partijen!

Ben je ook op zoek naar een betrouwbare partij die het importeren van jouw auto tot in de puntjes verzorgt? Van Fiat tot Ferrari, iedere auto pakken we met zorg op. Neem gerust contact met ons op!