Een auto importeren uit Duitsland. Voor veel Nederlanders hét land bij uitstek om een auto te zoeken, en om deze vervolgens te importeren. We vertellen je graag waar je op moet letten bij de aankoop en het importeren van een auto uit Duitsland. Ook hebben we de 6 belangrijkste voordelen voor je op een rij gezet.

6 Voordelen van een auto importeren uit Duitsland 

  1. Duitsland heeft de grootste automarkt van Europa, wat er direct voor zorgt dat daar het meeste aanbod is.
  2. Een groot aanbod heeft in veel gevallen voor de koper een gunstig effect op de aankoopprijs. Deze aankoopprijs zal in Duitsland vaak voordeliger uitpakken dan in Nederland.
  3. Duitsland is voor Nederlanders relatief dichtbij. Transportkosten met een oplegger blijven daardoor beperkt. Haal je de auto liever zelf op? Dan is het in Duitsland naar verhouding eenvoudig om een Duits exportkenteken aan te vragen.
  4. Duitse auto’s zijn over het algemeen goed uitgerust én in zeer goede conditie.
  5. De Duitse apk kan in Nederland worden overgenomen. Dit heeft als voordeel dat een nieuwe apk in Nederland niet nodig is.
  6. Schaf je een auto aan bij een autobedrijf (met brug)? Dan is het mogelijk om via de DEKRA of TÜV een aankoopkeuring te laten uitvoeren.

auto importeren uit Duitsland export kenteken

Hoe importeer je een auto uit Duitsland?

Op zoek naar een auto in Duitsland? Dan raden we je aan om je te oriënteren via autozoekmachines. Mobile.de en Autoscout24.de worden bijvoorbeeld veel gebruikt. Heb je een auto gevonden in Duitsland waar je geïnteresseerd in bent? Dan is het verstandig om te berekenen of het inderdaad rendabel is om over te gaan op import. Houd dus in ieder geval rekening met de transportkosten, het te betalen rest-bpm-bedrag en de keuringskosten.

Waar moet je op letten bij het importeren van een auto uit Duitsland?

Duitsland mag dan relatief dichtbij zijn, de cultuur kent toch enkele verschillen met de Nederlandse. Duitse autohandelaren kunnen door Nederlanders als enigszins stug worden ervaren als het neerkomt op onderhandelen. In veel gevallen is de vraagprijs ook meteen de verkoopprijs. Waar je dus in Nederland vaak nog over de vraagprijs in gesprek kunt gaan met de verkoper, is dit in Duitsland minder vanzelfsprekend.

Koop je een auto voor je bedrijf? Dan kan het voorkomen dat de Duitse partij je vraagt om de btw als borg te voldoen. Dit krijg je uiteraard terug op het moment dat de auto op Nederlands kenteken staat. Dit is omdat de Duitse ondernemer verantwoordelijk is voor de btw totdat het voertuig een registratie binnen de Europese Economische Ruimte (EER) heeft verkregen.

Ook in het buitenland zijn er mogelijkheden om de opgegeven kilometerstand te controleren. Weten hoe? Wij hebben er een uitgebreid blogartikel over geschreven. Lees de ‘5 Belangrijke tips voor het controleren van de kilometerstand in het buitenland’.

Heeft een voertuig in het verleden schade gehad? Dan moet de verkopende partij dit aan u melden. Dit is hij of zij wettelijk verplicht. Gebeurt dit niet, dan is er sprake van een misdrijf.

Hoe importeer je een auto uit Duitsland

Wat kost het om een auto uit Duitsland te importeren?

De bpm kunnen wij vooraf gratis en geheel vrijblijvend voor je berekenen, waardoor je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Voor de keuring en volledige afhandeling van het Nederlands kenteken, kun je kiezen voor ons all-in-import pakket. Tot slot kunnen we ook nog eens het transport verzorgen, vraag hier een vrijblijvende import-offert aan.