VDS krijgt niet alleen mooie opdrachten maar ook mensen met heel mooie verhalen. Onlangs was dit weer het geval en hier vertellen wij dan ook graag meer over. Want hoe vaak komt het voor dat iemand 4 auto’s én 19 motoren in privébezit importeert?Na elf jaar besluit meneer Londen te verlaten en terug te gaan naar Nederland. Dit maakt dat zijn collectie aan auto’s en motoren met hem mee zullen verhuizen. “Ik heb er wel over nagedacht om ze te verkopen en andere te kopen in Nederland, want dat was makkelijker geweest, maar ik was er te veel aan gehecht.”

Toen meneer elf jaar geleden in Londen kwam wonen had hij al snel door dat de stad niet gemakkelijk te doorkruisen was met de auto. Hij moest op zoek naar een andere manier van transport, waar hem de motorfiets het antwoord bood. Iets wat hij altijd al leuk vond en ook in Engeland beviel het country side rijden hem wel. Motoren hebben volgens hem een persoonlijkheid en het verschil tussen de ene en de andere motor is veel groter dan bij auto’s. Dit is ook de reden geweest dat er langzaam maar zeker meerdere motoren bij kwamen, vanwege de 'personalities'.

En zo kwam de collectie tot stand. Volgens hem is zijn collectie ook nooit af, “je kunt het zien als een soort formule: naast het aantal dat ik heb, heb ik er eigenlijk altijd nog wel één op het oog.” De collectie motorfietsen bestaat niet perse uit racemotoren. “Zo hebben ze allen geen ‘speed’, in tegenstelling tot de auto’s. Het gaat vooral om avontuur want rijden op een motor door weer en wind, is toch een heel andere ervaring dan in een auto zitten, er is minder comfort.”

Meneer maakt binnen zijn collectie nog een onderscheid, volgens hem bestaat deze uit twee thema’s. De “Adventure” motoren - zoals hij ze zelf het liefst noemt – zijn meer van het avontuurlijke type, zoals de Triumph Street Scrambler, de BMW R 1250 GS en de meer off road motoren.

Het tweede thema binnen zijn collectie is zijn liefde voor Harley Davidson en alle aspecten van het merk. “Van alle families van het merk - van de productline - heb ik voorbeelden in de collectie. Ze zijn allemaal anders, tussen zo’n Sportster en een zware Tourer, zit best een behoorlijk verschil maar ze hebben allemaal wel de soul van Harley Davidson. Daarbij kun je Harley Davidson customizen en je helemaal eigen maken. Een leuke eigenschap die je ook terugziet in de collectie, een beetje creativiteit.”

De liefde voor auto’s was er al eerder, meneer had hier al een collectie van voordat de motorfietsencollectie ontstond. De collectie bevatte vroeger meer auto's dan nu maar de meest geliefde modellen zijn gebleven en verhuizen uiteraard mee naar Nederland. De Ferrari 458 Spider (een Ferrari opzich was al een droom en de Spider is volgens hem het beste model dat Ferrari ooit gemaakt heeft), de Aston Martin DBS (vindt hij de mooist gemaakte auto ooit) en de Mercedes 300 SL uit de jaren 80 (van uit de tijd dat hij tiener was). Tot slot behoort de MINI Cooper van zijn vrouw ook tot het verhuisgoed.

Al zijn auto’s hebben weinig kilometers gemaakt, echte afstanden legt hij af met zijn motoren. Ook rijdt hij er echte routes en beroemde wegen mee. Zoals de North Coast 500 (NC500) in Schotland, The Wild Atlantic way in Ierland, maar ook routes in Cornwall en Saint-Tropez Cornwall.

Als hij de kans krijgt neemt hij de motor. Hij gebruikt ze overigens allemaal: “het is dan wel een collectie maar ik heb ze niet om naar te kijken.” En nu nog steeds, nu hij verhuisd is. “Dat is ook de reden waarom ik bij VDS kwam. Voor het registreren, het Nederlands kenteken en de administratieve afhandeling want ze moeten allemaal de weg op kunnen.”

In de video is te zien uit welke stappen het importproces bestaat en hoe VDS dit doet. Het proces bestaat onder andere uit het ontvangst van het transport, de pre-inspectie, de technische ombouw, de RDW keuring, BPM berekening, het reconditioneren (poetsen e.d.), en uiteraard het uitgaande transport. En dat in dit geval dus 23 keer!

“Het was een aardige klus maar jullie hebben het uitstekend gedaan. Het duurde wel lang, want ik had nooit eerder zolang zonder motoren gezeten. Dat vond ik wel even moeilijk. Maar het is allemaal uitstekend gegaan, ze zijn allemaal perfect aangekomen, netjes gekeurd en administratief allemaal perfect geregeld. Dus daar was ik heel blij mee.”

Eenmaal terug in Nederland stond hij weer voor een soortgelijk vraagstuk als elf jaar geleden… “Nu heb ik een fiets toegevoegd aan mijn transportmogelijkheden!” Want fietsen vind hij ook leuk en daar is Nederland dan op haar beurt weer hartstikke geschikt voor.

Om de privacy van deze opdrachtgever te waarborgen zijn de kentekens onherkenbaar gemaakt.

Ben je ook op zoek naar een betrouwbare partij die het importeren van jouw auto of motorfiets tot in de puntjes verzorgt? Van Fiat tot Ferrari, of het er nu één is of 23 tegelijk, ieder voertuig pakken wij met zorg op. Neem gerust contact met ons op!