Gallerijen, ateliers en musea. Stuk voor stuk maken ze momenteel hun collecties online beschikbaar. Zo ook verschillende automusea over de hele wereld. Van het Italiaanse Modena tot aan Alabama, overal openen musea hun digitale deuren. Sommigen vragen voor hun tour een kleine vergoeding, maar bijna alles is gewoon gratis met Google Streetview te bezichtigen. VDS heeft haar vijf favorieten voor je op een rij gezet. Dus, even uitgekeken op Netflix? Waan jezelf dan een moment in de mooiste automusea die onze planeet rijk is!

Museo Lamborghini

Bekijk oldtimers als de 350 GT of de Lamborghini Egoista van binnen en buiten! Loop online door het in Bologna gelegen Museo Lamborghini en neem een indrukwekkend kijkje achter de schermen. Een merk dat na Tweede Wereldoorlog begon als maker van tractoren, staat inmiddels bekend als een van ’s werelds meest toonaangevende fabrikant van hypersport auto’s. En dat levert naast een hoop mooie auto's, ook nog eens een hoop mooie plaatjes op.

Honda Collection Hall

Voor de Honda Collection Hall moeten we naar het Japanse Tochigi. De motorleverancier van Max Verstappen en Alexander Albon’s RB16 heeft een collectie vol snelheid. Dat is dan ook waar het Oost Aziatische land gek op is. Bekijk Honda’s Formule 1 en rally-auto’s, maar vergeet ook zeker niet de motoren die uitgestald staan! 

Mercedes-Benz Museum

Het Mercedes-Benz Museum van onze Oosterburen mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. De virtuele tours zijn te bezichtigen op de website, maar er staat ook uren aan materiaal op YouTube! Let ook vooral op de prachtige vormgeving van het gebouw, binnen- en buitenkant doen niet onder voor een kunstwerk. Duitsers zijn goed met auto’s, dat weet iedereen. Maar de architectuur van het museum is toch echt het werk van toparchitecten van het Nederlandse UNStudio.

Petersen Automotive Museum

Van 1886 tot aan vandaag. Duik met het Petersen Automotive Museum de geschiedenis in en verbreedt je auto-, motor- en filmkennis! Zelfs de ‘Batmobile’ uit 1989 staat tentoongesteld, net als verschillende dragsters, IndyCars en ‘Bumblebee’ van de Transformers. Ook het Petersen Automotive Museum heeft naast een digitale tour, veel beeldmateriaal op YouTube staan. Een echte aanrader dus!

Museo Ferrari

We eindigen op steenworp afstand van het eerste museum—het Museo Lamborghini—en dat is het Museo Ferrari. Bekijk het nalatenschap van Enzo Ferrari en vergeet zeker niet om even een kijkje te nemen bij Ferrari-fabriek die net als het museum in Maranello ligt.

Voelt dit dan hetzelfde als écht oog in oog staan met bijvoorbeeld een historisch stukje Lamborghini of Ferrari? Nee. Je ruikt ‘m niet, ziet de glinstering minder goed en de beleving is anders. Wel is het op dit moment, nu we tijdelijk aan huis gekluisterd zijn, een hartstikke welkome afleiding!