Steeds meer mensen genieten van een ritje op de motor. Het afgelopen jaar zijn er 30.076, een recordaantal, motorrijbewijzen gehaald. Maar er zijn ook record aantallen geboekt in de aankoop van elektrische motorfietsen.

Naast de elektrische voertuigen zijn er veel nieuwe motoren verkocht, populaire merken zijn Yamaha, BMW en KTM. Dit blijkt uit cijfers van de BOVAG. De verkoop van tweedehands motorfietsen is ook noemenswaardig, een recordaantal van 124.000 transacties.

Motorrijden is onder Nederlanders steeds populairder, de cijfers zijn maar twee keer eerder zo hoog geweest. Eén keer in 2002, met 32.000 geslaagde Nederlanders. En de andere keer is volgens de BOVAG een kunstmatige piek geweest. Omdat er een drastische wijziging werd gedaan in de Europese richtlijnen waardoor het moeilijker was per 2013 een rijbewijs te halen zijn veel mensen het examen nog snel gaan doen in 2012, en slaagden er in totaal 31.500 mensen.

Wanneer jij je droommotor niet kan vinden in Nederland, kan het zeker het overwegen waard zijn om deze vanuit Duitsland, België of een ander Europees land te importeren. En vaak kun je daar nog geld mee besparen ook.

VDS Auto Import heeft al meerdere jaren ervaring met het importeren van motoren. Wij staan ook klaar wanneer je jouw voertuigen wil meenemen als verhuisgoed. En wanneer je een motor wil importeren van buiten Europa, kun je het gehele traject aan ons uitbesteden.

Wil je weten hoe dit in zijn werk gaat? Zie dan ons met trots afgeronde Case Import Verhuisgoed: Collectie auto's en motoren uit Verenigd Koninkrijk. In deze video zie je het complete import traject.

Benieuwd naar de voordelen van het importeren van jouw nieuwe motor, neem contact met ons op!