Lage bijtelling nog steeds mogelijk

 

Bekijk hier de definitieve bijtellingstabel tot en met 2020Regelmatig wordt de bijtelling voor schone auto's verhoogd. Nu is de wetgeving zo ingericht dat je moet uitgaan van het bijtellingspercentage dat gold op de datum dat het voertuig voor het eerst is toegelaten, in welk land dit is maakt niet uit. Een jong gebruikte zuinige (import) auto wordt hierdoor een stuk interessanter dan een nieuwe auto.

Hoe werkt het?

Je betaalt voor een Volvo V60 Plug-in, dat in 2016 is toegelaten, door de nieuwe/huidige wetgeving 15% bijtelling. Koop je hetzelfde model, maar dan met een Datum Eerste Toelating in 2015, dan valt deze onder het lage bijtellingstarief van 7%. Het lage bijtellingstarief geldt overigens voor 60 maanden vanaf de eerstvolgende maand dat het voertuig voor het eerst is tenaamgesteld.

0% bijtelling

Stijging aantal geïmporteerde modellen

Aangezien de jong gebruikte schone voertuigen wel onder een lage bijtelling vallen, maar de nieuwe modellen niet, is het natuurlijk niet zo gek dat er steeds meer van dit soort jong gebruikte modellen worden geïmporteerd.

Meer informatie?

Wil je meer weten over de voordelen van het importeren van een leaseauto uit het buitenland? Neem dan gerust contact met ons op, wij zijn je graag van dienst!