Verhuisgoed importeren van buiten de EU

Verhuisgoed importeren van buiten de EU

Vanaf € 799 + eventuele kosten voor het transport naar Nederland

Contactformulier

Vraag of opmerking
Mijn gegevens

Verhuist u binnenkort naar Nederland?

Dan is het goed om te weten dat het vaak loont om uw auto, motorfiets of camper mee te nemen. Veel expatriates (expats) en repatriates zijn namelijk vrijgesteld van bpm en invoerrechten. Hiermee kunt u tot wel duizenden euro’s besparen ten opzichte van iemand die deze verhuisgoedvrijstelling niet heeft.

Bovendien zijn er voor de toelating van een voertuig als verhuisgoed andere voorwaarden van toepassing, waardoor het een stuk eenvoudiger en voordeliger is om een auto in Nederland te registreren.

😄
Mijn contact met VDS Vanaf het moment dat ik met VDS Automotive in contact ben gekomen verliep de correspondentie uiterst correct en zonder wachtmomenten. De verwerking van alle benodigde dokumenten om de auto ingevoerd te krijgen verliep naar mijn idee op een zeer professionele manier. de benodigde tijd om alles rond te krijgen is geheel volgens verwachting verlopen. Mijn dank aan de begeleider van dit hele proces

— R. Haarsma

Voorwaarden verhuisgoedregeling

Wanneer u uw voertuig wilt importeren als verhuisgoed, dan is het belangrijk om rekening te houden met de wettelijke voorwaarden. Deze voorwaarden dient u te voldoen om te kunnen profiteren van de vrijstelling van belastingen en invoerrechten. Bovendien gelden voor verhuisgoederen minder technische eisen.

  • U verhuist naar Nederland vanuit een land buiten de Europese Unie
  • Uw verblijfplaats veranderd naar Nederland (en dus de Europese Unie)
  • U woont minimaal 12 opeenvolgende maanden in een land buiten de Europese Unie
  • U hebt het voertuig minimaal 6 maanden in bezit
  • U voert het voertuig in binnen 12 maanden nadat je in Nederland bent gaan wonen
  • U gaat het voertuig niet uitlenen, verpanden, verhuren of overdragen binnen 12 maanden na de datum waarop de goederen zijn ingevoerd
  • Deze vrijstelling geldt niet voor bedrijfsvoertuigen

Efficiënt en voordelig

Wanneer u voldoet aan de voorwaarden om in aanmerking te komen voor een vrijstelling op basis van verhuisgoed, heeft u de keuze uit twee duidelijke paketten. Kiest u voor een enkele administratieve afhandeling of wilt u de import van A tot Z laten verzorgen?

Verhuisgoed importeren uit de Verenigde Staten

Bekijk het verhaal over het terugverhuizen vanuit de Verenigde Staten naar Nederland en het importeren van een Nissan Leaf.

VDS Auto Import - Verhuisgoed

Heeft u vragen of wilt u een advies op maat?

Ons team helpt u graag verder!