Neem uw auto mee naar Nederland vanuit een land buiten de Europese Unie, als onderdeel van uw internationale verhuizing!

Neem uw auto mee naar Nederland vanuit een land buiten de Europese Unie, als onderdeel van uw internationale verhuizing!

Vanaf € 899 + eventuele kosten voor het transport naar Nederland

Contactformulier

Vraag of opmerking
Mijn gegevens

Mijn gegevens

Contactvoorkeur

Kenteken voertuig

Uit welk land komt het voertuig?

Wilt u dat wij het transport verzorgen?

Voertuig gegevens

Verhuist u binnenkort naar Nederland?

Dan is het goed om te weten dat het vaak loont om uw auto, motorfiets of camper mee te nemen. Veel expatriates (expats) en repatriates zijn namelijk vrijgesteld van bpm en invoerrechten. Hiermee kunt u tot wel duizenden euro’s besparen ten opzichte van iemand die deze verhuisgoedvrijstelling niet heeft.

Zowel het importeren als het exporteren van voertuigen als verhuisgoed binnen de EU lijkt veel op een reguliere import/export. Het grote verschil is dat het importeren als verhuisgoed vele financiële voordelen kan opleveren waar u van kunt profiteren. Verder gelden voor de toelating van het motorvoertuig als verhuisgoed aangepaste technische eisen ten opzichte van reguliere import. Deze eisen zijn vaker minder streng, waardoor u kunt blijven genieten van het motorvoertuig dat u gewend bent te gebruiken in het buitenland.

😄
2023-06-22
We verhuizen van Amerika naar Nederland. We hebben Vds gebruikt om onze auto te importeren. Importeren van auto’s is duidelijk VDS’s “dingetje”. Jomaro weet wat hij doet en hun app houdt je constant per e-mail op de hoogte van de voortgang. Zonder reservering van harte aanbevolen.

— Ernst

Efficiënt en voordelig

Verkiest u een enkele administratieve afhandeling, of geeft u de voorkeur aan volledige ontzorging van A tot Z bij het importeren? Kies de service die het beste aansluit op uw wensen!

Voorwaarden verhuisgoedregeling

Wanneer u uw voertuig wilt importeren als verhuisgoed, dan is het belangrijk om rekening te houden met de wettelijke voorwaarden. Deze voorwaarden dient u te voldoen om te kunnen profiteren van de vrijstelling van belastingen en invoerrechten. Bovendien gelden voor verhuisgoederen minder technische eisen.

  • U verhuist naar Nederland vanuit een land buiten de Europese Unie
  • Uw verblijfplaats veranderd naar Nederland (en dus de Europese Unie)
  • U woont minimaal 12 opeenvolgende maanden in een land buiten de Europese Unie
  • U hebt het voertuig minimaal 6 maanden in bezit
  • U voert het voertuig in binnen 12 maanden nadat je in Nederland bent gaan wonen
  • U gaat het voertuig niet uitlenen, verpanden, verhuren of overdragen binnen 12 maanden na de datum waarop de goederen zijn ingevoerd
  • Deze vrijstelling geldt niet voor bedrijfsvoertuigen

Verhuisgoed importeren uit de Verenigde Staten

Bekijk het verhaal over het terugverhuizen vanuit de Verenigde Staten naar Nederland en het importeren van een Nissan Leaf.

Arjan Blommestein - Senior Import Specialist

Heeft u vragen of wilt u een advies op maat?

Arjan helpt u graag verder!