← Terug naar overzicht

Import

Een auto importeren uit Duitsland

18/10/2023

4 min.

Een auto importeren uit Duitsland. Voor veel Nederlanders hét land bij uitstek om een auto te zoeken, en om deze vervolgens te importeren. We vertellen u graag waar u op moet letten bij de aankoop en het importeren van een auto uit Duitsland. Ook hebben we de zes belangrijkste voordelen voor u op een rij gezet.

Voordelen van een auto importeren uit Duitsland

  • Duitsland heeft de grootste automarkt van Europa, wat er direct voor zorgt dat daar het meeste aanbod is.
  • Een groot aanbod heeft in veel gevallen voor de koper een gunstig effect op de aankoopprijs. Deze aankoopprijs zal in Duitsland vaak voordeliger uitpakken dan in Nederland.
  • Duitsland is voor Nederlanders relatief dichtbij. Transportkosten met een oplegger blijven daardoor beperkt. Haalt u de auto liever zelf op? Dan is het in Duitsland naar verhouding eenvoudig om een Duits exportkenteken aan te vragen.
  • Duitse auto’s zijn over het algemeen goed uitgerust én in zeer goede conditie.
  • De Duitse apk kan in Nederland worden overgenomen. Dit heeft als voordeel dat een nieuwe apk in Nederland niet nodig is.
  • Schaft u een auto aan bij een autobedrijf (met brug)? Dan is het mogelijk om via de DEKRA of TÜV een aankoopkeuring te laten uitvoeren.

Hoe importeert men een auto uit Duitsland?

Op zoek naar een auto in Duitsland? Dan raden we u aan om u te oriënteren via autozoekmachines. Mobile.de en Autoscout24.de worden bijvoorbeeld veel gebruikt. Heeft u een auto gevonden in Duitsland waar u geïnteresseerd in bent? Dan is het verstandig om te berekenen of het inderdaad rendabel is om over te gaan op import. Houd dus in ieder geval rekening met de transportkosten, het te betalen rest-bpm-bedrag en de keuringskosten.

Meer weten over het importeren vanuit Duitsland? Neem contact op voor vrijblijvend advies via import@vdsautomotive.com of het contactformulier.