← Terug naar overzicht

Import

Wat kost het om een auto importeren?

01/12/2023

2 min.

Als u zich momenteel oriënteert op de kosten die gepaard gaan met het importeren van een auto, bent u op de juiste plek. We hebben alle essentiële informatie overzichtelijk voor u op een rijtje gezet, of u nu overweegt een auto te importeren uit een populair EU-land, de VS, Canada, Japan, of zelfs als verhuisgoed. Hieronder vindt u een gedetailleerd overzicht van de verwachte (basis)kosten per scenario.

Importeren uit een Populair EU-Land

Voor velen is het aantrekkelijk om een voertuig te importeren uit landen zoals Duitsland of België, vanwege het uitgebreide assortiment en de gunstige prijzen. De basisprijs omvat de kosten van de auto, de btw en de transportkosten naar Nederland. VDS Auto Import biedt diensten die starten na de aankoop. Voor een bedrag vanaf € 635,- wordt de Nederlandse registratie uitgevoerd, de recyclingbijdrage betaald, de bpm-aangifte verzorgd, wordt de auto veilig gestald, ontvangt u updates gedurende het hele proces, en wordt de auto gewassen afgeleverd inclusief luxe kentekenplaten. De aankoopprijs en btw van de auto staan los van onze dienstverlening.

Importeren uit de VS / Canada

Het importeren van een auto uit de VS of Canada kan een voordelige keuze zijn. VDS kan u vanaf € 1.549 basisimportdiensten bieden. Boven op deze kosten komen de transportkosten (over zee), invoerrechten, btw, en de vereiste 'keuring op typegoedkeuring'. Deze keuring is essentieel voor de registratie van de auto in Nederland en kan variëren afhankelijk van het merk en model. Houd rekening met mogelijke aanpassingen aan de auto om te voldoen aan Europese voertuigstandaarden, zoals verlichtingsombouw, snelheidsmeteraanpassingen en andere specificaties.

Importeren uit Japan

Japanse auto's staan bekend om hun betrouwbaarheid en innovatieve technologie. Bij import uit Japan moeten transportkosten per schip, invoerrechten, btw en eventuele aanpassingen aan de auto om aan Europese normen te voldoen, zoals lichtaanpassingen, in overweging worden genomen. De basisdienstverlening van VDS omvat typegoedkeuring, Nederlandse registratie, recyclingbijdrage, bpm-afhandeling, veilige stalling, updates gedurende het proces, en indien mogelijk 18.2 kentekenplaten. Deze basisdiensten worden aangeboden vanaf € 1.549.

Importeren als verhuisgoed uit non-EU en EU-landen

Als u naar Nederland verhuist en uw auto wilt meenemen, is dat mogelijk, maar er zijn specifieke regels en kosten verbonden aan het importeren van een auto als verhuisgoed. Denk aan de voorwaarden om te kwalificeren als verhuisgoed. Verhuisgoederen van buiten de Europese Unie kunnen worden geïmporteerd vanaf € 899,- en binnen de Europese Unie zelfs al vanaf € 635,-.

Concluderend variëren de kosten voor het importeren van een auto sterk, afhankelijk van het land van herkomst en uw persoonlijke situatie. Het is altijd raadzaam om een professional te raadplegen en de specifieke regelgeving te controleren. Nu u een overzicht heeft van de basisprijzen per scenario, bent u goed op weg om uw droomauto naar Nederland te halen!

Meer weten over het importeren van een voertuig? Neem contact op voor vrijblijvend advies via import@vdsautomotive.com of het contactformulier.