Importeer uw voertuig vanuit Canada!

Importeer uw voertuig vanuit Canada!

Vanaf € 1.549 + eventuele kosten voor het transport naar Nederland

Contactformulier

Vraag of opmerking
Mijn gegevens

Mijn gegevens

Contactvoorkeur

Kenteken voertuig

Uit welk land komt het voertuig?

Heeft u het voertuig al in bezit?

Neemt u het voertuig mee als verhuisgoed?

Wilt u dat wij het transport verzorgen?

URL / link naar het voertuig

Als u overweegt een auto te importeren, kan VDS Auto Import u daarbij helpen. Wij zijn gespecialiseerd in het importeren van auto's uit Canada, en onze deskundige en ervaren specialisten zorgen voor een vlot proces.

We bieden een breed scala aan diensten, waaronder BPM-berekening, kentekenregistratie en transport. Bovendien zijn we trots op onze snelle en betrouwbare service, zodat u snel achter het stuur van uw geïmporteerde auto kunt zitten. Door een nauwe samenwerking met erkende transporteurs en de verschillende keuringsinstanties kunnen wij u de beste prijzen en kwaliteit garanderen.

Bij VDS Auto Import kunt u rekenen op een uitstekende service en expertise op het gebied van het importeren van auto's uit Canada. Neem contact met ons op en ontdek hoe wij u kunnen helpen bij het importeren van uw droomauto.

👍
2024-01-23
Keurig geregeld. De import van de auto van A tot Z keurig geregeld.

— Bart CPM

Stappenplan importeren vanuit Canada

Staat u op het punt om een voertuig uit Canada te kopen of heeft u dat al reeds gedaan? Via onderstaande stappen geven wij een inkijkje in het import-proces bij VDS Auto Import.

Aankoop

Het importeren begint natuurlijk met de zoektocht naar uw droomauto, -motor of camper. In vele gevallen worden deze voertuigen online gekocht via Canadese veilingsites, maar ook via autobedrijven. Op voorhand kunt u vrijblijvend contact opnemen met ons om de bpm en overige bijkomende kosten te bespreken.

TIP: Vraag op voorhand een CARFAX rapport aan van het voertuig voor een volledige voertuighistorie!

Belastingen

Als u een auto vanuit een land buiten de EU importeert, dan is deze meestal belast met invoerrechten, btw en BPM. De hoogte van deze importbelastingen kan invloed hebben op de beslissing om een auto wel of niet te importeren.

Invoerrechten en btw

De invoerrechten voor personenauto's bedragen 10% van de som van het aankoopbedrag plus de transportkosten. De btw bedraagt 21% over de som van het aankoopbedrag plus de transportkosten en de invoerrechten.

BPM

De hoogte van het te betalen BPM-bedrag wordt onder andere bepaald door de CO2-uitstoot, de leeftijd en de marktwaarde van het voertuig en kan op diverse manieren berekend worden. Bij VDS Auto Import bieden wij altijd de methode aan die het laagste BPM-bedrag heeft.

Transport

Het transport bij het importeren vanuit Canada bestaat in veel gevallen uit het binnenlands transport (transport van de plek van aankoop naar de haven) en de verscheping naar Nederland. Zowel het binnenlands transport als de verscheping, tot aan de voordeur, kunnen wij verzorgen. Voor actuele tarief adviseren wij u een vrijblijvende offerte aan te vragen.

Ombouw

Naast de technische controle kunnen wij de benodigde technische aanpassingen in onze professionele werkplaats verzorgen. Denk hierbij aan de juiste verlichting, (afneembare) trekhaak, alarmsysteem voor de verzekering en navigatiesystemen. In onze gespecialiseerde werkplaats doen wij dit dagelijks.

Keuring

De keuring van een non-EU voertuig die na 1998 op kenteken is gezet, bestaat uit twee fases. Allereerst wordt het voertuig voorzien van een individuele typegoedkeuring. Dit is een keuring die door de Duitse keuringsinstanties GTÜ wordt uitgevoerd. Nadat uw auto, motor of camper administratief en technisch is goedgekeurd, staat de Nederlandse keuring, door de RDW, op het programma. Door nauwe samenwerkingen met alle keuringsinstanties en een eigen keuringsstraat kunnen wij een vlotte afhandeling garanderen.

BPM & kenteken

Na de keuringen verzorgen wij de BPM-afhandeling met de Belastingdienst. Wanneer deze compleet is regelen wij de tenaamstelling en de kentekenregistratie van het voertuig. Zo kunt u onbezorgd op weg met uw nieuwe voertuig.

Voertuig importeren Canada

Complete voertuighistorie met CARFAX

Heeft u een auto uit Canada op het oog? Dan is het raadzaam om vooraf een CARFAX aan te vragen. Dit document bevat de volledige voertuighistorie van een voertuig en kunt u behoeden voor een miskoop en verborgen verbreken. U kunt een CARFAX eenvoudig online bestellen of neem contact op met uw VDS Auto Import-specialist.

Lichtbeeld aanpassen

In Canada wordt er vaak een andere kleur gebruikt voor de lichten en knipperlichten. Deze zijn vaak niet volgens de EU-standaarden. Het is dus belangrijk om te weten dat de lichten aangepast moeten worden. Uiteraard kunnen we dit in onze eigen werkplaats verzorgen.

Ombouw volgens Europese eisen

Naast de technische controle kunnen we de benodigde technische aanpassingen in onze professionele werkplaats verzorgen. Denk hierbij aan de juiste verlichting, (afneembare) trekhaak, alarmsysteem voor de verzekering en navigatiesystemen. Ombouw wordt apart geoffreerd. Vraag uw VDS Auto Import-specialist naar alle mogelijkheden.

Arjan Blommestein - Senior Import Specialist

Heeft u vragen of wilt u een advies op maat?

Arjan helpt u graag verder!