Importeer uw voertuig vanuit Japan!

Importeer uw voertuig vanuit Japan!

Vanaf € 1.449 + eventuele kosten voor het transport naar Nederland

Heeft u uw droomvoertuig in Japan gevonden en bent u benieuwd hoe u deze naar Nederland kunt importeren? Dan is het goed om te weten dat wij het gehele traject – van deur tot deur - kunnen verzorgen. Of het nu gaat om een enkele administratieve afhandeling of het verzorgen van het complete traject inclusief transport.

Importeren vanuit Japan

Lichtbeeld aanpassen

In Japan wordt links gereden. Dit betekent dat ook het lichtbeeld hierop is aangepast. Voordat een Japanse auto van een individuele typegoedkeuring kan worden voorzien, is het nodig om het lichtbeeld aan te passen.

Japans exportkenteken

In tegenstelling tot veel andere landen, wordt bij de export van een Japanse auto geen voor export verklaard kenteken verkregen. Wel ontvangt u een exportcertificaat. Omdat dit certificaat alleen Japanse tekens bevat, krijgt u hier soms ook een vertaling bij.

After-market onderdelen niet toegestaan

Het komt weleens voor dat bepaalde onderdelen van de auto zijn vervangen door Japanse after-market onderdelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de koplampen, de uitlaat en de schokdempers. Omdat deze onderdelen niet Europees zijn gekeurd, kan een voertuig met deze onderdelen niet worden toegelaten. Houd er dus rekening mee dat het voor kan komen dat er eerst een aantal onderdelen vervangen moeten worden voordat de auto gekeurd kan worden.

Duidelijk en zonder gedoe

Wanneer u kiest om uw voertuig te laten importeren, dan bieden wij u de keuze uit drie duidelijke pakketten met aanvullende diensten. Kies voor enkel een administratieve afhandeling of laat het import-traject van begin tot eind verzorgen. Met één klik helemaal geregeld!

😀
Na één telefoontje was alles duidelijk. Gegevens per mail doorgegeven, de volgende dag de aangifte gereed!

— R. Caspers

Jomaro Wijbenga - Importspecialist

Heeft u vragen of wilt u advies op maat?

Jomaro helpt u graag verder!