Importeer uw voertuig vanuit Japan!

Importeer uw voertuig vanuit Japan!

Vanaf € 1.549 + eventuele kosten voor het transport naar Nederland

Contactformulier

Vraag of opmerking
Mijn gegevens

Mijn gegevens

Contactvoorkeur

Kenteken voertuig

Uit welk land komt het voertuig?

Heeft u het voertuig al in bezit?

Neemt u het voertuig mee als verhuisgoed?

Wilt u dat wij het transport verzorgen?

URL / link naar het voertuig

Heeft u uw droomvoertuig in Japan gevonden en bent u benieuwd hoe u deze naar Nederland kunt importeren? Dan is het goed om te weten dat wij het gehele traject – van deur tot deur - kunnen verzorgen. Of het nu gaat om een enkele administratieve afhandeling of het verzorgen van het complete traject inclusief transport.

😀
2023-10-09
Ongecompliceerde manier om auto te importeren van buiten de EU. VDS heeft alle formaliteiten op zich genomen en mij via emails steeds op de hoogte gehouden van de voortgang van het dossier. Prettige persoonlijke begeleiding.

— Artur Bouten

Stappenplan importeren vanuit Japan

Staat u op het punt om een voertuig uit Japan te kopen of heeft u dat al reeds gedaan? Via onderstaande stappen geven wij een inkijkje in het import-proces bij VDS Auto Import.

Aankoop

Het importeren begint natuurlijk met de zoektocht naar uw droomauto of motor. In vele gevallen worden deze voertuigen online gekocht via Japanse veilingsites. Op voorhand kunt u vrijblijvend contact opnemen met ons om de bpm en overige bijkomende kosten te bespreken.

Belastingen

Als u een auto vanuit een land buiten de EU importeert, dan is deze meestal belast met invoerrechten, btw en BPM. De hoogte van deze importbelastingen kan invloed hebben op de beslissing om een auto wel of niet te importeren.

Invoerrechten en btw

De invoerrechten voor personenauto's bedragen 10% van de som van het aankoopbedrag plus de transportkosten. De btw bedraagt 21% over de som van het aankoopbedrag plus de transportkosten en de invoerrechten.

BPM

De hoogte van het te betalen BPM-bedrag wordt onder andere bepaald door de CO2-uitstoot, de leeftijd en de marktwaarde van het voertuig en kan op diverse manieren berekend worden. Bij VDS Auto Import bieden wij altijd de methode aan die het laagste BPM-bedrag heeft.

Transport

Het transport bij het importeren vanuit Japan bestaat in veel gevallen uit het binnenlands transport (transport van de plek van aankoop naar de haven) en de verscheping naar Nederland. Zowel het binnenlands transport als de verscheping, tot aan de voordeur, kunnen wij verzorgen. Voor actuele tarief adviseren wij u een vrijblijvende offerte aan te vragen.

Ombouw

Naast de technische controle kunnen wij de benodigde technische aanpassingen in onze professionele werkplaats verzorgen. Denk hierbij aan de juiste verlichting, (afneembare) trekhaak, alarmsysteem voor de verzekering en navigatiesystemen. In onze gespecialiseerde werkplaats doen wij dit dagelijks.

Keuring

De keuring van een non-EU voertuig die na 1998 op kenteken is gezet, bestaat uit twee fases. Allereerst wordt het voertuig voorzien van een individuele typegoedkeuring. Dit is een keuring die door de Duitse keuringsinstanties GTÜ wordt uitgevoerd. Nadat uw auto, motor of camper administratief en technisch is goedgekeurd, staat de Nederlandse keuring, door de RDW, op het programma. Door nauwe samenwerkingen met alle keuringsinstanties en een eigen keuringsstraat kunnen wij een vlotte afhandeling garanderen.

BPM & kenteken

Na de keuringen verzorgen wij de BPM-afhandeling met de Belastingdienst. Wanneer deze compleet is regelen wij de tenaamstelling en de kentekenregistratie van het voertuig. Zo kunt u onbezorgd op weg met uw nieuwe voertuig.

Importeren uit Japan - Waar moet u op letten?

Lichtbeeld aanpassen

In Japan wordt links gereden. Dit betekent dat ook het lichtbeeld hierop is aangepast. Voordat een Japanse auto van een individuele typegoedkeuring kan worden voorzien, is het nodig om het lichtbeeld aan te passen.

Japans exportkenteken

In tegenstelling tot veel andere landen, wordt bij de export van een Japanse auto geen voor export verklaard kenteken verkregen. Wel ontvangt u een exportcertificaat. Omdat dit certificaat alleen Japanse tekens bevat, krijgt u hier soms ook een vertaling bij.

After-market onderdelen niet toegestaan

Het komt weleens voor dat bepaalde onderdelen van de auto zijn vervangen door Japanse after-market onderdelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de koplampen, de uitlaat en de schokdempers. Omdat deze onderdelen niet Europees zijn gekeurd, kan een voertuig met deze onderdelen niet worden toegelaten. Houd er dus rekening mee dat het voor kan komen dat er eerst een aantal onderdelen vervangen moeten worden voordat de auto gekeurd kan worden.

Arjan Blommestein - Senior Import Specialist

Heeft u vragen of wilt u een advies op maat?

Arjan helpt u graag verder!