Importeer uw voertuig vanuit de Europese Unie!

Importeer uw voertuig vanuit de Europese Unie!

Vanaf € 635 + eventuele kosten voor het transport naar Nederland

Contactformulier

Vraag of opmerking
Mijn gegevens

Mijn gegevens

Contactvoorkeur

Kenteken voertuig

Uit welk land komt het voertuig?

Heeft u het voertuig al in bezit?

Neemt u het voertuig mee als verhuisgoed?

Wilt u dat wij het transport verzorgen?

URL / link naar het voertuig

U heeft een voertuig gekocht in het buitenland en die wilt u graag op Nederlands kenteken laten zetten. Of het nu gaat om bijvoorbeeld Denemarken, Zweden of Spanje. De hoge financiële voordelen die het u kan opleveren door uw voertuig te importeren, maken het erg aantrekkelijk. De administratieve handeling kan echter veel tijd kosten en daar helpen wij u graag bij.

Staat u op het punt om een auto te kopen in het buitenland of heeft u die al gekocht en wilt u de BPM laten berekenen? Neem dan contact op en ontvang binnen één werkdag een reactie met BPM-berekening.

2022-02-22
VDS hielp mij vlot en vriendelijk en had kennis van zaken. Fijne service om gebruik van te maken.

— Martijn

Stappenplan importeren vanuit de EU

Staat u op het punt een auto aan te schaffen in een Europees land zoals Zweden, Spanje of Denemarken? Met onderstaande stappen geven wij een inkijkje in het import-proces van VDS Auto Import.

Aankoop

Het importeren begint natuurlijk met de zoektocht naar uw favoriete droomauto, -motor of camper. Hiervoor kunt u in veel gevallen het beste een zoekmachine te raadplegen. Neem voor de aankoop altijd even contact op met ons voor advies.

Belastingen

Als u een auto vanuit een land binnen de EU importeert, dan is deze meestal belast met BPM. Wanneer er geïmporteerd wordt binnen de EU dan is deze vrijgesteld van invoerrechten, echter dient er wel btw betaald te worden wanneer dit een nieuw voertuig betreft. De hoogte van deze importbelastingen kan invloed hebben op de beslissing om een auto wel of niet te importeren.

Invoerrechten en btw

Importeren binnen de EU zorgt ervoor dat u bent vrijgesteld van invoerrechten. De btw bedraagt 21% over de som van het aankoopbedrag. De btw geldt enkel wanneer het een nieuw voertuig betreft.

BPM

De hoogte van het te betalen BPM-bedrag wordt onder andere bepaald door de CO2-uitstoot, de leeftijd en de marktwaarde van het voertuig en kan op diverse manieren berekend worden. Bij VDS Auto Import bieden wij altijd de methode met het laagste BPM-bedrag aan.

Transport

Als u eenmaal een auto in het buitenland heeft aangeschaft, dan zijn er twee manieren waarop u het transport kunt regelen.

Professioneel transport via een erkende transporteur is in veel gevallen de beste mogelijkheid. U bespaart hiermee namelijk niet alleen veel tijd, maar u hoeft ook geen zaken zoals verzekering of tijdelijke exportkentekens te regelen. Bovendien wordt er niet onnodig gereden met de auto en is daarom deze vorm van transport voordelig te noemen. Deze meest gekozen vorm van transport kunnen wij in het geheel verzorgen. Zo bent u verzekerd van een veilig transport.

Beschikt u over een trailer waarmee u zelf de auto kunt ophalen? Dan kan dit een goede optie zijn. We zien het voertuig graag tegemoet.

Keuring

Zodra de auto naar Nederland is vervoerd, staat de keuring bij de RDW op het programma. Door nauwe samenwerking met de RDW, een eigen keuringsstraat en een eigen professionele werkplaats zijn wij in staat vlot te kunnen handelen. Ook in het geval van een afkeuring.

BPM & kenteken

Het Nederlandse kenteken kan door de RDW pas worden afgegeven nadat de BPM is afgedragen aan de Belastingdienst. Wanneer u uw voertuig importeert via VDS Auto Import dan verzorgen wij standaard de BPM-afhandeling en bieden wij u altijd de laagste BPM-rekenmethode. Zo hoeft u geen vertraging op te lopen in het import-proces. Tot slot monteren we de luxe kentekenplaten en kunt u onbezorgd de weg op.

Hoeveel wordt de BPM?

Benieuwd naar de kosten voor het importeren van uw voertuig uit een EU land? Vraag via onderstaande knop een offerte aan en ontvang binnen één werkdag een reactie met kostenberekening.

Arjan Blommestein - Senior Import Specialist

Heeft u vragen of wilt u een advies op maat?

Arjan helpt u graag verder!