Importeer uw voertuig vanuit Duitsland

Importeer uw voertuig vanuit Duitsland

Vanaf € 635 + eventuele kosten voor het transport naar Nederland

Contactformulier

Vraag of opmerking
Mijn gegevens

Mijn gegevens

Contactvoorkeur

Kenteken voertuig

Uit welk land komt het voertuig?

Heeft u het voertuig al in bezit?

Neemt u het voertuig mee als verhuisgoed?

Wilt u dat wij het transport verzorgen?

URL / link naar het voertuig

Bent u op zoek naar een professionele en betrouwbare auto-import service voor het importeren van uw droomauto uit Duitsland naar Nederland? Bij VDS Auto Import bent u aan het juiste adres!

Wij bieden volledige importdiensten aan particulieren, vanaf de aanschaf tot aan de aflevering bij u thuis in Nederland.

Onze importlocatie in Duitsland stelt ons in staat om snel en efficiënt te werken en u de beste prijzen te bieden. Of u nu een Audi, BMW, Mercedes-Benz of een ander automerk, zowel tweedehands of nieuw, wilt importeren, wij hebben de ervaring en kennis om het proces zo soepel en efficiënt mogelijk te maken. Neem contact met ons op via onze onderstaande knop om te ontdekken hoe wij u kunnen helpen uw droomauto uit Duitsland te importeren. Bij VDS Auto Import streven we ernaar om u de beste klantervaring te bieden!

🤩
2022-10-20
VDS heeft uitstekend ondersteund bij de import van mijn auto vanuit Duitsland. Niels en Dennis hebben mij van de verschillende stappen in het proces zoals ontvangst na transport, keuring bij RDW en aangifte BPM mij steeds op de hoogte gehouden. Prettig ten opzichte van andere aanbieders is de echte all in prijs voor keuring, aangifte BPM en kentekenplaten. Bij verschillende andere aanbieders zag ik nogal wat verborgen kosten.

— Mitch - Import van BMW X5M van Duitsland naar Nederland

Stappenplan importeren vanuit Duitsland

Benieuwd naar het proces van een voertuig importeren vanuit Duitsland? Via onderstaande stappen geven wij een inkijkje in het import-proces bij VDS Auto Import.

Aankoop

Het importeren begint natuurlijk met de zoektocht naar uw favoriete droomauto, -motor of camper. Hiervoor kunt u in veel gevallen het beste een Duitse zoekmachine raadplegen. Een goed voorbeeld van grote zoekmachines zijn mobile.de en autoscout24.de.

Belastingen

Als u een auto vanuit een land binnen de EU importeert, dan is deze meestal belast met BPM. Wanneer er geïmporteerd wordt binnen de EU dan is deze vrijgesteld van invoerrechten, echter dient er wel btw betaald te worden wanneer dit een nieuw voertuig betreft. De hoogte van deze importbelastingen kan invloed hebben op de beslissing om een auto wel of niet te importeren.

Invoerrechten en btw

Importeren binnen de EU zorgt ervoor dat u bent vrijgesteld van invoerrechten. De btw bedraagt 21% over de som van het aankoopbedrag. De btw geldt enkel wanneer het een nieuw voertuig betreft.

BPM

De hoogte van het te betalen BPM-bedrag wordt onder andere bepaald door de CO2-uitstoot, de leeftijd en de marktwaarde van het voertuig en kan op diverse manieren berekend worden. Bij VDS Auto Import bieden wij altijd de methode met het laagste BPM-bedrag aan.

Transport

Als u eenmaal een auto in het buitenland heeft aangeschaft, dan zijn er twee manieren waarop u het transport kunt regelen.

Professioneel transport via een erkende transporteur is in veel gevallen de beste mogelijkheid. U bespaart hiermee namelijk niet alleen veel tijd, maar u hoeft ook geen zaken zoals verzekering of tijdelijke exportkentekens te regelen. Bovendien wordt er niet onnodig gereden met de auto en is daarom deze vorm van transport voordelig te noemen. Deze meest gekozen vorm van transport kunnen wij in het geheel verzorgen. Zo bent u verzekerd van een veilig transport.

Beschikt u over een trailer waarmee u zelf de auto kunt ophalen? Dan kan dit een goede optie zijn. We zien het voertuig graag tegemoet.

Registratie

Zodra de auto naar Nederland is vervoerd, staat de keuring bij de RDW op het programma. Door nauwe samenwerking met de RDW, een eigen keuringsstraat en een eigen professionele werkplaats zijn wij in staat vlot te kunnen handelen. Ook in het geval van een afkeuring.

BPM & kenteken

Het Nederlandse kenteken kan door de RDW pas worden afgegeven nadat de BPM is afgedragen aan de Belastingdienst. Wanneer u uw voertuig importeert via VDS Auto Import dan verzorgen wij standaard de BPM-afhandeling en bieden wij u altijd de laagste BPM-rekenmethode. Zo hoeft u geen vertraging op te lopen in het import-proces. Tot slot monteren we de luxe kentekenplaten en kunt u onbezorgd de weg op.

Hoeveel wordt de BPM?

Staat u op het punt een auto te kopen in Duitsland en bent u benieuwd hoe hoog de kosten worden voor het importeren? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan via onderstaande knop en ontvang binnen een werkdag een reactie op uw aanvraag met BPM-berekening.

Hoe lang duurt het import-traject?

U wilt zo snel mogelijk de weg op kunnen in Nederland wanneer u uw voertuig gekocht heeft in Duitsland. Wij doen er alles aan om dit proces van administratieve handelingen zo vlot mogelijk te laten verlopen. Daarnaast krijgt u toegang tot uw persoonlijke online omgeving waar u de status van het import-traject altijd kan bijhouden. Wat doen wij voor u om het proces snel te laten verlopen?

  • Nauwkeurige BPM-berekening vooraf
  • Volledige RDW-keuring wordt verzorgd
  • Uitgebreide servicecheck in onze eigen werkplaats
  • Levering en montage van kentekenplaten
  • Voertuig op naam zetten (tenaamstelling)

Omdat wij werken met verschillende externe partijen en overheidsinstanties rekenen wij op een duur van 2 tot 3 weken voor het totale import-traject.

Bekijk de ervaring van de import van een Volkswagen uit Duitsland

Benieuwd naar de ervaring van het importeren uit Duitsland? Bekijk de video van het importeren van een Volkswagen T-Roc cabrio.

Arjan Blommestein - Senior Import Specialist

Heeft u vragen of wilt u een advies op maat?

Arjan helpt u graag verder!