Importeer uw voertuig vanuit Frankrijk!

Vanaf € 635 + eventuele kosten voor het transport naar Nederland

Contactformulier

Vraag of opmerking
Mijn gegevens

Mijn gegevens

Contactvoorkeur

Kenteken voertuig

Uit welk land komt het voertuig?

Heeft u het voertuig al in bezit?

Neemt u het voertuig mee als verhuisgoed?

Wilt u dat wij het transport verzorgen?

URL / link naar het voertuig

Staat u op het punt om een voertuig te kopen in Frankrijk?

Dan wilt u graag weten wat u daarvoor moet doen om deze op Nederlands kenteken te krijgen. Daarnaast bent u vast benieuwd naar de hoogte van het te betalen BPM-bedrag. De hoge financiële voordelen die het u kan opleveren door uw voertuig uit Frankrijk te importeren, maken importeren erg aantrekkelijk. De administratieve handeling kan echter veel tijd kosten en daar helpen wij u graag bij!

VDS Auto Import heeft alle kennis, faciliteiten en ervaring in huis. Eén contactpersoon en één adres. Neem dan contact op en ontvang binnen één werkdag een reactie met een offerte.

2022-09-14
VDS heeft mij geholpen met de import van een auto uit Frankrijk. Van begin tot eind waren ze behulpzaam, vriendelijk en profesioneel. Duidelijke offerte vooraf gekregen met een scherpe prijs. Tussendoor hebben ze me goed op de hoogte gehouden van de stand van zaken en waren makkelijk bereikbaar bij vragen. Al met al een prettige ervaring en dus zeker aan te bevelen!

— Arjan

Stappenplan importeren vanuit Frankrijk

Staat u op het punt een voertuig te kopen in Frankrijk of heeft u deze al reeds aangeschaft? Via onderstaande stappen geven wij een inkijkje in het import-proces bij VDS Auto Import.

Aankoop

Het importeren begint natuurlijk met de zoektocht naar uw favoriete droomauto, -motor of camper. Hiervoor kunt u in veel gevallen het beste een Franse zoekmachine raadplegen. Een goed voorbeeld van grote zoekmachines zijn mobile.de en autoscout24.fr.

Belastingen

Als u een auto vanuit een land binnen de EU importeert, dan is deze meestal belast met BPM. Wanneer er geïmporteerd wordt binnen de EU dan is deze vrijgesteld van invoerrechten, echter dient er wel btw betaald te worden wanneer dit een nieuw voertuig betreft. De hoogte van deze importbelastingen kan invloed hebben op de beslissing om een auto wel of niet te importeren.

Invoerrechten en btw

Importeren binnen de EU zorgt ervoor dat u bent vrijgesteld van invoerrechten. De btw bedraagt 21% over de som van het aankoopbedrag. De btw geldt enkel wanneer het een nieuw voertuig betreft.

BPM

De hoogte van het te betalen BPM-bedrag wordt onder andere bepaald door de CO2-uitstoot, de leeftijd en de marktwaarde van het voertuig en kan op diverse manieren berekend worden. Bij VDS Auto Import bieden wij altijd de methode met het laagste BPM-bedrag aan.

Transport

Als u eenmaal een auto in het buitenland heeft aangeschaft, dan zijn er twee manieren waarop u het transport kunt regelen.

Professioneel transport via een erkende transporteur is in veel gevallen de beste mogelijkheid. U bespaart hiermee namelijk niet alleen veel tijd, maar u hoeft ook geen zaken zoals verzekering of tijdelijke exportkentekens te regelen. Bovendien wordt er niet onnodig gereden met de auto en is daarom deze vorm van transport voordelig te noemen. Deze meest gekozen vorm van transport kunnen wij in het geheel verzorgen. Zo bent u verzekerd van een veilig transport.

Beschikt u over een trailer waarmee u zelf de auto kunt ophalen? Dan kan dit een goede optie zijn. We zien het voertuig graag tegemoet.

Registratie

Zodra de auto naar Nederland is vervoerd, staat de keuring bij de RDW op het programma. Door nauwe samenwerking met de RDW, een eigen keuringsstraat en een eigen professionele werkplaats zijn wij in staat vlot te kunnen handelen. Ook in het geval van een afkeuring.

BPM & kenteken

Het Nederlandse kenteken kan door de RDW pas worden afgegeven nadat de BPM is afgedragen aan de Belastingdienst. Wanneer u uw voertuig importeert via VDS Auto Import dan verzorgen wij standaard de BPM-afhandeling en bieden wij u altijd de laagste BPM-rekenmethode. Zo hoeft u geen vertraging op te lopen in het import-proces. Tot slot monteren we de luxe kentekenplaten en kunt u onbezorgd de weg op.

Hoe lang duurt het import-traject?

U wilt zo snel mogelijk de weg op kunnen in Nederland wanneer u uw voertuig gekocht heeft in Frankrijk. Wij doen er alles aan om dit proces van administratieve handelingen zo vlot mogelijk te laten verlopen. Daarnaast krijgt u toegang tot uw persoonlijke online omgeving waar u de status van het import-traject altijd kan bijhouden. Wat doen wij voor u om het proces snel te laten verlopen?

  • Nauwkeurige BPM-berekening vooraf
  • Volledige RDW-keuring wordt verzorgd
  • Uitgebreide servicecheck in onze eigen werkplaats
  • Levering en montage van kentekenplaten
  • Voertuig op naam zetten (tenaamstelling)

Omdat wij werken met verschillende externe partijen en overheidsinstanties rekenen wij op een duur van 2 tot 3 weken voor het totale import-traject.

Hoeveel wordt de BPM?

Staat u op het punt een auto te kopen in Frankrijk en bent u benieuwd hoe hoog de kosten worden voor het importeren? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan via onderstaande knop en ontvang binnen een werkdag een reactie op uw aanvraag met BPM-berekening.

 -

Heeft u vragen of wilt u een advies op maat?

Ons team helpt u graag verder!