Importeer uw voertuig als verhuisgoed binnen de Europese Unie

Importeer uw voertuig als verhuisgoed binnen de Europese Unie

Vanaf € 545 + eventuele kosten voor het transport naar Nederland

Contactformulier

Vraag of opmerking
Mijn gegevens

Verhuist u binnenkort naar Nederland?

Dan is het goed om te weten dat het vaak loont om uw auto, motorfiets of camper mee te nemen. Veel expatriates (expats) en repatriates zijn namelijk vrijgesteld van bpm en invoerrechten. Hiermee kunt u tot wel duizenden euro’s besparen ten opzichte van iemand die deze verhuisgoedvrijstelling niet heeft.

Zowel het importeren als het exporteren van voertuigen als verhuisgoed binnen de EU lijkt veel op een reguliere import/export. Het grote verschil is dat het importeren als verhuisgoed vele financiële voordelen kan opleveren waar u van kunt profiteren. Verder gelden voor de toelating van het motorvoertuig als verhuisgoed aangepaste technische eisen ten opzichte van reguliere import. Deze eisen zijn vaker minder streng, waardoor u kunt blijven genieten van het motorvoertuig dat u gewend bent te gebruiken in het buitenland.

TIP: Vraag op voorhand een 'vrijstelling bpm bij verhuizing binnen EU'-formulier bij de Belastingdienst aan. Voor extra informatie kunt u contact opnemen met uw VDS Auto Import specialist of via onderstaande contactformulier.

😄
2023-11-13
Uitstekende ervaring met VDS, prima service en ze houden je van iedere stap op de hoogte

— Jerry

Efficiënt en voordelig

Wanneer u voldoet aan de voorwaarden om in aanmerking te komen voor een vrijstelling op basis van verhuisgoed, heeft u de keuze waarmee wij u van dienst kunnen zijn. Kiest u voor een enkele administratieve afhandeling of wilt u de import van A tot Z laten verzorgen?

Voorwaarden verhuisgoedregeling

Druk aan het voorbereiden om naar Nederland te verhuizen? Het kan voordelig zijn om uw auto als verhuisgoed mee te nemen. Om vrijstelling van belastingen bij invoer te krijgen, dient u te voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • U verhuist vanuit een ander land van de EU naar Nederland
  • Dit voertuig hoort bij uw inboedel
  • U gebruikt dit voertuig voor hetzelfde doel als in het buitenland
  • U hebt het voertuig minimaal 6 maanden in bezit en in gebruik in het land van waaruit u naar Nederland verhuist
  • U gaat het voertuig niet uitlenen, verpanden, verhuren of overdragen binnen 12 maanden na de datum waarop de goederen zijn ingevoerd
Arjan Blommestein - Senior Import Specialist

Heeft u vragen of wilt u een advies op maat?

Arjan helpt u graag verder!