← Terug naar overzicht

Import

Plezier op twee wielen groeit - Motor importeren

17/10/2023

2 min.

Steeds meer mensen genieten van een ritje op de motor. Het afgelopen jaar zijn er 33.751, een recordaantal, motorrijbewijzen gehaald. Maar er zijn ook record aantallen geboekt in de aankoop van elektrische motorfietsen.

De cijfers liegen er niet om

Naast de elektrische voertuigen zijn er veel nieuwe motoren verkocht, populaire merken zijn Yamaha, BMW en KTM. Dit blijkt uit cijfers van de BOVAG. De verkoop van tweedehands motorfietsen is ook noemenswaardig, een recordaantal van 140.000 transacties afgelopen jaar.

Motorrijden is onder Nederlanders steeds populairder, de cijfers van motorrijexamens zijn nog nooit zo hoog geweest. In 2022 waren er maar liefst 33.751 geslaagde Nederlanders.

Een motor importen

Wanneer u uw droommotor niet kan vinden in Nederland, kan het zeker het overwegen waard zijn om deze vanuit Duitsland, België of een ander Europees land te importeren. En vaak kunt u daar nog geld mee besparen ook.

VDS Auto Import heeft al meerdere jaren ervaring met het importeren van motoren. Wij staan ook klaar wanneer u uw voertuigen wil meenemen als verhuisgoed. En wanneer u een motor wil importeren van buiten Europa, kunt u het gehele traject aan ons uitbesteden.

Meer weten over het importeren van een motor? Neem contact op voor vrijblijvend advies via import@vdsautomotive.com of het contactformulier.