← Terug naar overzicht

Belasting

Overgangsregeling bedrijfswagens 2025!

15/04/2024

3 min.

Op 1 januari 2025 verandert de bpm-regeling voor bedrijfswagens, wat zorgt voor onzekerheid in de markt. Vanaf deze datum vervalt de bpm-vrijstelling voor nieuwe bedrijfswagens, wat betekent dat er bpm betaald moet worden voor voertuigen met een datum eerste toelating op of na deze datum.

Belangrijk nieuws voor ondernemers

Gelukkig is er goed nieuws voor ondernemers: er komt een overgangsregeling! Dit is bevestigd door zowel de BOVAG als de Belastingdienst. Voertuigen met een datum eerste toelating van op of vóór 31 december 2024 en die voor het eerst in Nederland worden geregistreerd na 1 januari 2025, worden toch vrijgesteld van bpm. Een belangrijke voorwaarde is dat er gebruik gemaakt mag worden van de ondernemersregeling: de status 'nieuw en ongebruikt' is hierbij niet relevant.

Schakel ons op tijd in voor registratie!

Het is van groot belang dat voertuigen een duurzame registratie hebben vóór 31 december 2024. Verwacht wordt dat het bij de RDW in december erg druk zal zijn. Daarom is het cruciaal om tijdig een keuring bij ons aan te vragen. In sommige gevallen kunnen voertuigen pas bij de RDW worden aangeboden als de opbouw van de bedrijfswagen gereed is. Bij een CVO-fase 1 (onvolledig CVO) moet de opbouw voltooid zijn voordat het voertuig gekeurd kan worden, wat bij chassis-cabine voertuigen meestal het geval is. Als deze zaken niet tijdig geregeld zijn, zal de registratie niet voor 2025 plaatsvinden en moet er bpm betaald worden, wat kan oplopen tot tienduizenden euro's.

Twijfel of voertuigen nog op tijd geregistreerd kunnen worden? Neem dan contact met ons op! We bespreken graag de mogelijkheden en kunnen vaak een oplossing bieden.

Meer informatie nodig? Neem contact op voor vrijblijvend advies via import@vdsautomotive.com of via het contactformulier.